Vetoomus

Vetoomuskampanja on päättynyt. Helena Hietasen vetoomuksen allekirjoitti 13.5. - 30.9.2007  1951 henkilöä.


Pdf-tiedosto vetoomuksen allekirjoittaneista löytyy täältä.


Sinulla on mahdollisuus tukea taiteilijoiden tekemää työtä allekirjoittamalla  vetoomukseni taiteilijoiden sosiaaliturvan parannusehdotuksiksi esitettäväksi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle (Sosiaali- ja terveysministeriö).

Vaadin vetoomuksessani, että taiteilijoille tarjottava työterveyshuolto on järjestettävä siten, että se on asianmukaista.

Taiteilijan työn monimuotoisuudesta johtuen työn henkinen vaativuus ja työnkuva olisi määriteltävä tapauskohtaisesti. Julkisessa terveydenhuollossa toimivia lääkäreitä, psykologeja  ja sosiaalityöntekijöitä olisi koulutettava tunnistamaan  ja ymmmärtämään erialojen taiteilijoiden työn keskeisiä ongelmia ja toimintatapoja.

Kansaneläkelaitoksen virkailijat ja asiantuntijat tulkitsevat taiteilijoiden toimintaa työssään tehdessään heitä koskevia päätöksiä. Kelan virkailijoita olisi koulutettava tuntemaan taiteilijoiden työn käytäntöjä ja toimintatapoja sekä ohjeistettava taiteilijoiden työn luonteesta ja vaatimuksista erityispiirteineen.

Kerään vetoomukseen nimiä levittämällä tietoa siitä Fiskarsin ja Anttolan näyttelyissä julkisen kommenttini TÄMÄ EI OLE TAIDETEOS yhteydessä sekä internetissä sivustoillani ja eri medioissa ensi syyskuun loppuun, Fiskarsin Transparent-näyttelyn loppumiseen asti asti. Sen jälkeen toimitan vetoomukseni henkilökohtaisen kirjeen saattamana kyseiselle ministerille. Pyydän häneltä toimia tilanteemme parantamiseksi.

Helena Hietanen Jaakko Niemelän tuella Helsingissä 8.5.2007